Mitt äventyr på en olivgård i Grekland! – Del 11

DEL 11

Dagboksanteckningar från tisdag 22/11-2011 – Under solens strålar

Arbetsmyror som vi är så ställde vi klockan på åtta bara för att ta reda på om vi skulle jobba idag. Vi knackade trötta på i mjukisbyxor och t-shirt, men fick order om att det inte blev jobb innan klockan tio i alla fall. Vi gick och la oss igen en liten stund och sedan blev det frukost. Vid tio tiden fick vi reda på att Pandelis skulle jobba på ett hus idag och inte hade tid till att plocka oliver. Så vi fick ännu en ledig dag. Vi traskade ner till byn och handlade mat. Sedan köpte vi kött av kötthandlaren och gick till bageriet och köpte nybakat bröd och en chokladcroissant. Vi kikade lite i bokaffären och förvånades av att hitta Camilla Lackbergs, som hon heter här, roman på grekiska. Inte visste jag att hon var så internationell. Vi kikade i lite andra butiker som hade lokala matvaror, så som honung, te, olja, oliver och torkade tomater. Sedan bar det upp för alla trappstegen för att komma upp till gatan där vi bor. Sedan njöt vi av nybakat bröd och croissant i solen på vår terrass.

Senare blev det en härlig och ganska lång promenad med Adonia ner till stranden och tillbaka. Det är verkligen vackert vid havet. Långa sandstränder, helt tomma. Allt man hör är bruset från de stora vågorna när de slår in på stranden och fågelkvitter och det är så fridfullt. Det är verkligen ett bra ställe att rensa tankarna på, som Adonia sa …

På vägen hem plockade vi färska apelsiner direkt från träden och plockade vindruvsklasar som hängde i solen. Både apelsinerna och vindruvorna var underbart söta och goda. Det är så fascinerande för mig att få plocka apelsiner direkt från träden och äta. Det finns inte i mitt svenska liv.

Jag älskar solen. Jag avgudar den. Den gör hela världen så vacker. Den ger så mycket färg åt allt. Den ger liv. Den lyser upp när det är mörkt. När det är mörkt hos mig eller när världen känns mörk. Den värmer mig när ingen annan gör det. Jag känner mig aldrig ensam under solens strålar. Jag är en sann soldyrkare.

100_5622P1030413P1030414P1030420P1030425P1030433P1030448P1030450P1030453P1030462P1030457

Fortsättning följer …

Categories: Grekland, Resa, Resa | Etiketter: , , , , | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

0 thoughts on “Mitt äventyr på en olivgård i Grekland! – Del 11

  1. Pittoresk stad och fina bilder. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: