Elenis recept på tirokafteri (fetaoströra)

Tirokafteri (τυροκαυτερή) är en kryddig fetaoströra som är vanlig att få in som en dip till bröd i Grekland. Jag har upptäckt att det finns väldigt många olika recept på hur denna röra ska tillagas. En del använder grekisk yoghurt i, en del vitlök, en del cayennepeppar och även citron. Det kommer säkerligen en till variant på detta recept här på bloggen snart ;). Men den tirokafteri jag gjorde i dag var riktigt god! Här kommer receptet för er som vill prova på denna enkla och supergoda grekiska dip! Perfekt till meze!

DSC_1115

Elenis tirokafteri

  • 250 g fetaost
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 msk vitvins vinäger
  • 1-2 röd chili eller jalapeño (beror på hur starkt man vill ha det)

Gör så här:

  1. Stek chilin i lite olivolja så att den blir mjuk. När den svalnat skala den och ta bort alla sporer som finns i. 
  2. Mixa chilin och fetaost i en matberedare/mixer.
  3. Tillsätt olivoljan och vitvinsvinägern och mixa kort till en slät röra. 

Servera som meze eller bara som dip till grekiskt lantbröd.

Kali orexi!

Annonser
Categories: Grekland, Mat, Recept | Etiketter: , , , , , , , , , | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Elenis recept på tirokafteri (fetaoströra)

  1. Måste vi prova 😉

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: