Mitt äventyr på en olivgård i Grekland! – Del 4

DEL 4

Dagboksanteckningar – söndag 13/11-2011

Nu har jag varit i Grekland i tio dagar. Igår köpte jag tågbiljett av en riktig surgubbe på Larissa tågstation. Jobbar du med service ska du väl vara lite service minded och kanske ha ett leende på läpparna? Det är min erfarenhet av att jobba i butik. Men nej, tydligen var det ganska krångligt att boka två biljetter till Aten. Dröjde sådär 10 minuter innan allt var klart. Kanske hade han bara en dålig dag.
Vissa som jobbar i butik i Grekland ser så sura ut, har jag tänkt på. Nu menar jag inte alla, men många damer som jobbar i klädaffärer eller sitter i biljettbåset för bussen. Inget hej får du, inget tack eller hej då när du går. De bara tittar på dig och det ser ut som om de bara vill att du ska gå. Vet inte vad det är för säljarteknik … Sen finns det ju motsatsen också, såklart. Sådana som sitter i kassan och ska kramas när du är på super-market och köper mjölk, ja det hände i somras i Pythagoreio på Samos. Jag förstod ingenting när han babblade massa grekiska, super glad och plötsligt ställde sig upp och skulle krama mig trots att där var en lång rad med folk i kö som väntade bakom mig. Han kanske blev väldigt positivt överraskad av mitt vältränade efharisto (tack på grekiska) vem vet. Vissa kanske trivs mer med sitt jobb än andra, helt enkelt.

Så i morgon förmiddag lämnar jag Larissa och framför mig har jag 350 km lång resa till Aten, ca 4 timmar bestående av tåg och tunnelbana. Där väntar min vän Sandra och sen blir det övernattning i Aten hos några kompisar. Tidigt på tisdags morgon avgår bussen från Aten till Koroni, en 300 km lång resa, men bussen har många stopp och kör in i byar så det blir mycket att se på vägen. Efter sex timmar beräknas vi vara framme i Koroni där jag och Sandra ska tillbringa vår tid och plocka oliver i lite mer än en månad. Jag är väldigt förväntansfull och det ska bli intressant att se hur det går till. Har ingen aning om hur man gör när man plockar oliver. En presenning på marken och skakar man i träden? Det återstår att se.

På kartan under finns tre stjärnor utplacerade på min resväg. Imorgon lämnar jag Larissa, den nordligaste stjärnan och beger mig till Aten. För att på måndag äntligen komma fram till Koroni i söder, där sol och värme väntar.

Greece_1000 copy

Fortsättning följer …

Annonser
Categories: Grekland, Resa, Resa | Etiketter: , , , , , | 4 kommentarer

Inläggsnavigering

4 thoughts on “Mitt äventyr på en olivgård i Grekland! – Del 4

 1. Å vad spännande det låter hoppas ni får många mysiga upplevelser nu när ni ska bo och jobba 🙂 Som ung åt jag aldrig oliver nu äter jag dem som godis ska bli så mysigt att följa dig . καλή τύχη 🙂

  Gilla

  • Haha ja det var en underbar tid när vi var och plockade oliver 🙂 Jag kommer återberätta allt, så det kommer mer 🙂
   Haha, ja jag har precis lärt mig att äta oliver faktiskt, det blir bara godare och godare 😉

   Gilla

 2. Känner så väl igen dina erfarenheter av butiksanställa speciellt i Aten och Saloniki. Men det sägs att grekerna jobbar för att leva och svenskarna lever för att jobba. 🙂

  För övrigt är det spännande läsning!

  Gillad av 1 person

  • Intressant att det är någon mer som har reflekterat över det. Och det är verkligen HELT sant det du skriver om att grekerna jobbar för att leva och svenskarna lever för att jobba. Kan inte mer än att hålla med dig helt och hållet!
   Vad roligt att du gillar det jag skriver, det värmer att höra! 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: