Mitt äventyr på en olivgård i Grekland! – Del 3

DEL 3

Jag ögnade snabbt igenom mejlet jag hade fått. Sedan utbrast jag i ett otroligt lycko-skrik! Det här var helt otroligt! Det här var inte sant!

Jag skulle få komma och hjälpa till med olivskörden i november-januari hos den grekiska kvinnan A (som jag kallar henne) och hennes son, som var vän till det svenska paret. Jag skulle få bo hos A, hon hade en separat lägenhet i hennes egna hus. Mat skulle jag bli serverad de dagar jag jobbade, vilket man gjorde de dagar när vädret tillät. Men A önskade att vi kom två stycken, så att jag hade en vän med mig. Det var ett problem, för jag visste ingen som ville följa med till Grekland för att plocka oliver, en del vänner hade sökt till högskolan efter gymnasiet och vissa hade helt enkelt andra planer. Kanske var det inte så många blivande 19-åringar som skulle kunna tänka sig att jobba med att plocka oliver, för enbart mat och husrum, på en gård i Grekland … Jag hade aldrig rest helt ensam tidigare. Jag skulle då inte ens kunna tänka mig att sätta mig på ett flyg till någon okänd plats helt själv. Jag var feg för att resa själv, då. Men min starka passion och viljan att komma till Grekland var större än rädslan för att resa själv. Så enkelt är det när något starkare övervinner det andra, det är verkligen ett tecken på vad man brinner för, när man är beredd att utmana sina rädslor för att göra det man älskar. Tidigare hade jag skrivit till den svenska kvinnan att jag skulle komma själv, för jag hade ingen vän som kunde eller ville följa med men nu var jag tvungen att tänka om, de ville att jag skulle ha en vän med mig. Jag gjorde det enkelt för mig och gjorde ett inlägg på min facebook-sida och frågade helt enkelt om någon ville hänga med mig till Grekland och plocka oliver. Jag är otroligt glad för att en av dem som var intresserade var Sandra. För oj vad skoj vi skulle få!

Det var juni, äntligen kom studenten och den där overkliga friheten infann sig! Två dagar efter studenten stack jag till Grekland. Äntligen! Det var första gången jag reste helt själv. Viljan att komma till Grekland, min dröm blev starkare än rädslan till slut. Jag flög (med halsfluss dessutom) till Aten med mellanlandningar, sedan tunnelbana och tåg till Larissa där min dåvarande pojkvän studerade på högskola. Jag åkte till Sverige igen i några veckor och arbetade ihop lite pengar, sedan åkte jag tillbaka till Grekland igen, till Samos där min dåvarande pojkvän och hans familj bodde. Jag och min familj bilade ner till Samos (tog bra lång tid!), efter en vecka lämnade min familj för att åka hem igen. Hela juli, augusti och halva september spenderade jag på Samos i Grekland och det var en underbar tid! Att inte behöva åka hem så fort man kommit dit! Jag kände mig som hemma där, jag trivdes så underbart bra! Samos har blivit och kommer alltid att vara ett andra hem för mig. I september kom jag till Sverige igen, men bara för en månad, för sedan begav jag mig åter till Larissa, för att spendera några dagar där, innan min resa mot olivgården började!

Fortsättning följer …

Annonser
Categories: Grekland, Resa, Resa | Etiketter: , , , , | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Mitt äventyr på en olivgård i Grekland! – Del 3

 1. Ja vad härligt att du fick jobbet. Jag med har varit på väg att flytta till Grekland. Min då varade pojkvän var från Thessaloniki . Min favorit ö är Kreta men bara att komma till Grekland gör att man mår bra ❤ Spännande att få läsa vidare vad som hände 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja men det kommer mer haha! Åh vad härligt! Larissa ligger ju en bit söder om Thessaloniki bara 🙂
   Visst är det så? Bara doften som slår mot en när man går av flyget är ju underbart! Då doftar det Grekland! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: