Mitt äventyr på en olivgård i Grekland! – Del 2

DEL 2

Den 17 januari 2011 gick mitt mejl ut till det svenska paret med olivgården i Grekland. Jag berättade om mig själv i ett långt mejl, om min bakgrund som uppvuxen ”bondtös” och om min stora kärlek för Grekland och att få komma dit för att arbeta, på ett eller annat sätt. Jag erbjöd att jag kunde göra i princip vad som helst som behövdes få gjort hos dem, marknadsföra, fotografera, städa deras lägenheter de hyrde ut, hjälpa till vid olivskörden, alltsammans mot att jag fick mat och husrum. Jag sökte ett äventyr, som skulle vara mer värt än pengarna.

Några dagar senare fick jag ett svar på mitt mejl. Hon var imponerad över mitt fina mejl och min passion för Grekland. Hon önskade mig lycka till utan att tyvärr kunna erbjuda mig något jobb på grund av att det helt enkelt inte hade tillräckligt mycket jobb med olivskörden, då de hade så få träd. Den där hopplösheten kom över mig och det kändes som om axlarna föll ner till hälarna. Jag tackade för hennes snabba svar och tillade sedan i förbifarten att om, om de kände någon i närheten som behövde hjälp med något typ av jordbruksjobb så skulle hon höra av sig till mig. Till min förvåning fick jag ytterligare ett svar där hon skrev att hon hade en grekisk vän med större marker, tusentals olivträd som hon skulle höra med, om jag var intresserad. Vad tror ni jag var? Överlycklig! Självklart var jag intresserad!

I en månad gick jag och våndades utan att få något svar. Hon hade glömt av mig tänkte jag men till slut damp det ner ett mejl i inkorgen, i början på mars 2011. Med hög puls klickade jag på mejlet och öppnade det …

Fortsättning följer …

Annonser
Categories: Grekland, Resa | Etiketter: , , , | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Mitt äventyr på en olivgård i Grekland! – Del 2

  1. å vad spännande vilket även tyr ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: