”Early harvest”-olivolja, så gott!

Idag blev det ett besök på kretan-deli i Varberg! Jag köpte en kefalotyri-ost så jag kan göra saganaki (friterad ost), mums min favorit! Sedan införskaffades även en olivolja (den verkar ta slut väldigt fort i mitt hem). Den här olivoljan är gjord på den första skörden av oliver därav namnet ”early harvest” och den är alldeles grön! Zeta har en italiensk variant, som heter Novello. Smaken är lite stark och kryddig och det är såå gott, precis så som jag älskar olivoljan!

Färskt bröd, olivolja och lite salt, att det kan vara så gott…

DSC_1075DSC_1079DSC_1040DSC_1048

Annonser
Categories: Grekland, Mat | Etiketter: , , , , , , | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: